Your stripe bar message here.

Hide
Show
Categories: Fashion, Uncategorized

TIRU DESAIN IKONIKNYA, GUCCI TUNTUT FOREVER 21 September 06, 2017
Penggunaan motif bergaris ala Gucci di beberapa fashion item punya Forever 21 akhirnya berujung di ranah hukum nih girls . Keliatannya the luxury brand from Italia sekelas Gucci masih belum nyerah buat ngelindungin their trademark color yang digunain sama A merican fast fashion retailer that headquarters in Los Angeles itu.
Dilansir dari Bussines of Fashion , baru-baru ini Gucci nuntut Forever 21 ke pengadilan Distrik Pusat California di Amerika Serikat. Tuntutan itu berisi mosi penolakan Fo rever 21’s earlier complaint terkait ancaman ligitasi merek dagang and unfair competition dalam sektor bisnis. But now, ‘battle’ antara Gucci dan Forever 21 makin panas, karena both of them saling nuntut ke pengadilan buat menang. Ketika Gucci ngebawa kasus ini ke meja hijau karena nggak rela warna khasnya di pake sama rivalnya, Forever 21 malah nganggap kalo Gucci ngelakuin penekanan yang berlebihan terhadap brand -nya.

Sebenernya kasus ini bukan kasus baru lagi, karena bulan Desember 2016 kemaren, Gucci udah nuntut Forever 21 buat berhenti ngegunain warna-warna khasnya. Just because the result isn’t maximal yet , this lawsuit berlanjut lagi di bulan Februari dimana Gucci minta Forever 21 buat ngeberhentiin penjualan their several items yang dianggap punya unsur-unsur warna yang jadi trademark -nya Gucci sejak lama.

But ironically Forever 21 nggak tinggal diam aja. Juni lalu, mereka malah nuntut balik Gucci karena dianggap bikin persaingan bisnis jadi nggak sehat when the fashion brand monopolize certain colors in the fashion business.
Walaupun pihak Forever 21 berusaha buat nuntut balik, tapi lewat ‘ battle law’ ini, rumah mode Italia yang jadi brand favorit selebriti ini nggak akan nyerah buat ngelindungin Hak Kekayaan Intelektual yang udah Gucci kantongin sejak dulu.
Gugatan dari kasus yang terus bergulir ini jadi langkah terakhir Gucci untuk mempertahankan trademark mereka setelah Forever 21 nyerang mereka balik lewat desain stripes ala Gucci di beberapa produk jualan mereka. The pieces include a silver bomber jacket, a floral bomber jacket, a butterfly jumper, a green tiger motif jumper and a choker , yang semuanya didesain dengan striped webbing khas Gucci yang ikonik banget.
Fashion Item Keluaran Gucci
Fashion Item Keluaran Forever 21
Hmm looks exactly same sih ya.

But fyi, ini bukan kali pertama kalinya buat Forever 21 ‘ngadu’ legalitas sama fashion brand lain.

Terjebak di kasus yang sama, sebelumnya high-fashion brand itu sempet dituntut sama perusahaan sportwear Adidas karena pake motif garis punyanya. And last , dituntut juga sama Puma soal design plagiarism dari Rihanna’s Fenty Shoes yang berkolaborasi sama pelantun Work itu.
Well , semoga kasus Gucci VS Forever 21 ini cepet berakhir ya!
Written by Suci Rezeki Aulia Photo Source:
forever 21, gucci, dailymail.

Spread the Word, like or share this page, your friends will also love it and thanks for it.

Tags:
Posted on Sep 6, 2017

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked by *.

You must be logged in to post a comment.

siteseal

RSS Webhose

  • Video: PTI Faisal Wada caught with tainted mirror car December 11, 2017
    Sports December 11, 2017 BreakingNewsPakistan is your news, entertainment, music fashion website. We provide you with the latest news and videos straight from Pakistan. Contact us:
    admin
  • Video: Dr. Shahid Masood gives credit to one person for the downfall of PMLN and PPP December 11, 2017
    Pakistan December 11, 2017 BreakingNewsPakistan is your news, entertainment, music fashion website. We provide you with the latest news and videos straight from Pakistan. Contact us:
    admin
  • Video: Supreme Court refuses to postpone the hearing of Hudaibiya Case December 11, 2017
    Supreme Court refuses to postpone the hearing of Hudaibiya Case TRENDING NOW: Please enter your name here You have entered an incorrect email address! Please enter your email address here FOLLOW US Sports December 11, 2017 BreakingNewsPakistan is your news, entertainment, music fashion website. We provide you with the latest news and videos straight from […]
    admin
  • Video: Brilliant Question By A Guy on Nawaz Sharif’s Disqualification December 11, 2017
    Brilliant Question By A Guy on Nawaz Sharif’s Disqualification TRENDING NOW: Please enter your name here You have entered an incorrect email address! Please enter your email address here FOLLOW US Pakistan December 11, 2017 BreakingNewsPakistan is your news, entertainment, music fashion website. We provide you with the latest news and videos straight from Pakistan. […]
    admin

RSS Google+

RSS AbodeToday

  • ‘Street Fighter’ anthology brings online play to classic brawlers December 11, 2017
    The original Street Fighter turned 30 this year, and Capcom is marking it in style… if a little late. It’s releasing a Street Fighter 30th Anniversary Collection in May 2018 that not only bundles many of the pre-3D titles (ranging from the first g… Gadget
  • ‘Evil Within 2’ trial gives you a taste of surreal survival horror December 11, 2017
    Free trials (aka demos) are good ways to get a feel for a game before you buy, but they could be particularly helpful for The Evil Within 2. How are you going to wrap your head around Shinji Mikami’s surreal survival horror game based on second-hand… Gadget
  • Mod gives Google’s Home Mini speaker its ‘missing’ line-out jack December 11, 2017
    For many, Google’s Home Mini speaker has one key disadvantage over Amazon’s Echo Dot: there’s no line-out jack. If you want more powerful sound without buying a higher-priced model, you have to stream to a Chromecast-equipped speaker system. However,… Gadget
  • New ‘Ready Player One’ trailer reveals more of the real-world story December 11, 2017
    The initial trailer for Steven Spielberg’s adaptation of Ready Player One focused on the virtual world of OASIS, and for understandable reasons: it’s a visual showcase for a crucial part of the story. However, Warner Bros. wants to remind you that re… Gadget
  • ‘MechWarrior 5’ will revolve around co-op and user mods December 11, 2017
    Piranha Games is starting to open up on what MechWarrior 5: Mercernaries will entail after a year of teasing, and it’s good news if you don’t always want to play alone. The robot battler should launch in December 2018 with co-op play as a central fe… Gadget
  • OnePlus 5T needs an update to play Netflix in HD December 11, 2017
    The OnePlus 5T is defined by its cinematic 18:9 screen, but don’t expect to get the full effect while you’re watching your favorite streaming service… at least, not yet. Owners have learned that the 5T and its OnePlus 5 ancestor can’t play Netflix… Gadget
  • Meghan Markle’s Toronto Rental Is For Sale December 11, 2017
    This house is fit for royalty; now that the future duchess is officially across the pond, Meghan Markle’s Toronto rental is on the market for $1.395 million. READ MORE » therapy
  • Keeping Up With Fashion Trends: A Guide To Success December 11, 2017
    When you look good with what you are wearing, everyone will notice you. This can enhance your social life as well as your self-esteem. When you invest into fashion you invest into your future. For tips and tricks to look your best, check out the article below. Make sure that you focus on the basics […]
  • The best DNA ancestry test December 10, 2017
    By Amadou Diallo This post was done in partnership with Wirecutter, reviews for the real world. When readers choose to buy Wirecutter’s independently chosen editorial picks, it may earn affiliate commissions that support its work. Read the full arti… Gadget
  • Apple AI chief reveals more progress on self-driving car tech December 10, 2017
    After remaining tight-lipped for years, Apple is now more than eager to share how much progress it’s making on self-driving car technology. AI research director Ruslan Salakhutdinov made a presentation this week that revealed more of what the company… Gadget

Top